vit villa mitt i åkern

Kundservice


Offert på fönster altandörrar och skjutdörrar.

Prima fönster har 10 års erfarenhet av att utveckla speciallösningar till kunder. Vi förstår mycket väl att anpassade lösningar kräver expertis. Allt från materialval till glasvalet. Det låter enkelt men faktum är att bästa lösningar till ett nyrenoverat hus kräver sin man. Vi jobbar oftast med olika arkitekter som har diverse märkliga idéer som de vill genomföra. Ibland lite väl udda saker men då är det skönt att ha oss som bollplank. När du inte hittat dina fönster, skjutdörrar eller altandörrar i onlinebutiken så kan du alltid ställa en fråga till oss. Klicka här för att komma till Offert sidan.

Köpa fönster och få en offert på fönsterbyte?

-Inga problem. Du kan i lugn och ro via onlinebutiken även få ett pris på fönsterbyte. Idag gör vi fönsterbyte i de tre största städerna. Göteborg, Stockholm och Malmö via våra samarbetspartners. Dessa kontaktas först när du bestämt dig för att spika offerten. Som regel åker en av våra samarbetspartners till din fastighet för att kontrollmäta fönster innan beställning när du även bestämmer dig för att byta dina fönster.

Klicka här för mer information om hur ett byte av fönster går till och vad som ingår i ett fönsterbyte.


Hur mäter man fönster?

På den här sidan går vi noga igenom steg för steg hur man mäter sina fönster och vad olika fönsterdelar heter i ett fönster. Det är inget märkvärdigt. Dock är det viktigt att tänka på några saker som att t.ex. ta bort invändiga lister för att blottlägga hela karmen. Det fixar du lätt.

Här finner du mer information om hur man mäter fönster


Hur hittar man fastighetsbeteckning?

Det gör du på lantmäteris hemsida. I sökrutan i högra hörnet skriver du gatuadress och väljer ur listan den adress som är korrekt. Klicka med vänster musknapp på den röda platsmarkeringen på kartan så dyker din fastighetsbeteckning upp.
https://minkarta.lantmateriet.se/


Fakta om isolerglas och glaskassetter

Kortfattat kan en glaskassett sammanfattas i att den består av minst två glasrutor som är byggda tillsammans parallellt och har luft, argon eller krypton gas i mellanrummet mellan glasen. Här kan du få verkligen uttömmande fakta om isolerglas och glaskassetter. Här kan du köpa Isolerglas.


Glastillverkare i Europa och Skandinavien

Vissa av glasproducenter av isolerglas har valt att testa sina glas hos Sveriges forsknings- och provningsinstitut. Dessa tillverkare av glas förtjänar s.k. uppmärksamhet då det är viktigt med kvalitetsglas i ett fönster. Läs mer om P-märkta glastillverkare här.


Hur identifierar man en färg på ett fönster som NCS färgkod?

Det finns inga genvägar för detta egentligen utan att ha NCS färgkod karta som används för att jämföra färger på t.ex. trä men den här sidan visar ett utmärkt sätt att närma sig NCS färgkod identifiering utan en färgkarta. Du behöver dock kunskaper i Photoshop och fotografering för att fullt kunna använda sidans tips.


Räkna ut energibesparing om du investerar i nya glaskassetter i fönstret

Räkna ut energibesparing på nya glaskassetter i fönstret och spara energi. Lägsta U värde på glaskassetter i fönster är bäst. Sidan hjälper dig att se skillnaden i pris när du eldar med olja.