fönsterbyte

Fönsterbyte i Göteborg


Vilka orter erbjuder vi fönsterbyte i?

Fönsterbyte i Göteborg, men också i kranskommuner som tex: Ale, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund.

Vad ingår i fönsterbytet?

Faktum är att över 90 % av kunder som köper fönster av oss även byter fönster, altandörrar och skjutdörrar. I vår onlinebutik är priset generellt för följande arbetsmoment.


 1. Borttagning av gamla fönster och karmar.
 2. Montering av nya fönster
 3. Drevning, tätning och isolering av spalt. Fönstermontören bestämmer själv om lågexpanderad skum används eller andra tätningsmaterial. För Pvc fönster är lågexpanderad skum en fördel. Den tätar, isolerar och är vattenavvisande.
 4. Som invändigt foder används standard vitmålade lister med maximal bredd på 60 mm. Som utvändigt foder används MDF grundmålad.
 5. Fönsterbleck ingår i färgvalet svart eller vit.
 6. Bortforsling av gamla fönster och grovstädning
 7. Genomgång över bytesobjekten där kund har möjlighet att kunna yttra sig över det slutförda arbetet.

Vad är tillkommande

Allt som är tillkommande definieras som påslag i fönsterbyte offerten och måste redovisats och godkännas av kunden innan påbörjad arbete. Självklart kan det uppstå situationer där man inte kan på förhand bestämma exakta priset eller arbetet pga. bytesobjektets dolda konstruktion. I sådana fall måste kund informeras och ta ställning.


Tillkommande kan vara t.ex.Hur går det till?

 1. Vi kontrollmäter kundens fönster och gör justeringar i offerten vid behov. Vid alla fönsterbyten där kund anlitar oss både som fönsterbytare och inköp av fönster övergår ansvaret över fönstermåtten till oss.
 2. Fönstren beställs och levereras till kund med en av våra transportörer.
 3. Kunden faktureras för fönsterobjekten (Rotavdrag är möjlig vid fönsterbyte) och föreslås en tid och datum när fönsterbytet kan inledas.
 4. Fönsterbytet pågår
 5. Efter slutfört fönsterbyte faktureras kunden för fönsterbytet.


När och varför ska man byta fönster?

byta fönster eller glaskassetter

Byta fönster eller fixa en inglasning? Så här kan fogarna mellan glaskassetterna se ut. Snyggt, varmt och tätt!

Har du likt så många andra stått och kliat dig medan du blickar ut över trädgården eller garageuppfarten? Du har egentligen vetat om det länge, men det är inte förrän på senare tid som du inte kan undgå att ignorera problemet längre. Nämligen husets fönster. Kanske har de suttit i en längre tid, vilket brukar vara vanligt vid äldre hus och villor. Eller så har håller de helt enkelt inte måttet, och med åren kanske ha blivit fläckiga, blekta eller gulnat. Anledningarna till att man kan behöva byta fönster är många, men oavsett vilken så är jobbet inte desto mindre viktigt för det. Fönstren är bostadens kanske mest viktiga detalj, för det är fönstren som folk ser, och som man själv ser ut igenom. Det är våra fönster som släpper in ljus och det är våra fönster som ska hålla inne såväl som ute värme. Samtidigt så ska såklart fönster se snygga och dekorativa ut, och faktum är att det är ett sådant stort ämne att man kan dyka i det precis hur djupt som helst.


För enkelhetens skull ska vi därför försöka hålla det något sammanfattat, och redan nu konstatera att alla bostäder kan vara i behov utav fönsterbyte. Det garanterar att kvalitén upprätthålls, samtidigt som det ger ett fräschare och mer modernt intryck. Dessutom är ett fönsterbyte nästan lika mycket en investering som en kostnad, då det brukar kunna öka värdet på huset vid försäljning. Att byta fönster är dock lättare sagt än gjort, det innefattar nämligen många beslut som man måste ta ställning till. Vilket material ska de nya fönstren vara tillverkade i? Hur ska dem se ut? Vad ska vi göra med de gamla? Hur stor budget ska man ha? Ja, som du säkert förstår brukar funderingarna dugga tätt. Det viktiga är därför att i lugn och ro gå igenom vad som krävs för ett fönsterbyte. Genom att förslagsvis mäta, skriva ner och spana in olika fönstertillverkare så bildar man sig ganska snart en uppfattning om vad kostnaden brukar landa på. Våra priser är dock väl avvägda och innehåller många saker i ett fönsterbyte som andra inte har som standard.


Om du känner dig helt vilse när det kommer till fönster kontakta oss så hjälper vi till med rent praktiska frågor såsom val av material, tips eller rekommendationer. Att byta fönster går alltså göra precis hur svårt eller enkelt som helst, och det beror naturligtvis på hur pass intresserad man är. Det viktiga är som sagt att noggrant mäta samt kolla in olika alternativ för att sedan kunna skapa en realistisk budget.

Fönsterbyte, måttanpassade fönster och all vetenskap bakom är en lika viktig del för homestylingen som för funktionaliteten. Så om du känner för att verkligen ge bostaden en uppgradering i trivsel, utsmyckning och värmeförmågor – överväg att byta fönster!

Att välja rätt fönsterfirma för byte av dina fönster

Att välja en fönsterfirma för att byta fönster kan vara svårt, marknaden erbjuder en uppsjö av underhållsfria fönster, pvc fönster, träfönster, skjutdörrar i olika priser och som olika material, och det är en mängd val man ska ta ställning till innan man köper fönster och gör fönsterbyte. Fönstrets hållbarhet varierar mycket, och det finns fönster som inte håller högkvalitet och som bara håller några år. Hos prima fönster har du friheten att välja mellan ett flertal olika fönstertyper, fönstermaterial och fönster som klarar de hårda krav i fråga om hållbarhet. Vi monterar inga fönster vi inte kan ge garanti på. Det är lätt att mäta fel. Låt därför en professionell hantverkare/snickare mäta dina fönster från start, då försvinner risken att du får fel storlek på dina fönster, altandörrar och skjutdörrar och därmed ökade kostnader. Vi mäter alltid dina fönster innan beställningen när vi ska byta fönster.Här kommer en liten ”to do” lista på vad du bör tänka på inför ett fönster byte eller köp av nya fönster.

Färg

Alla fönsterleverantörer kan inte erbjuda samma utbud när det gäller färg, form och funktion på dina fönster. Man vill kanske inte heller ha samma färg på insidan som utsidan av fönstret. Det är inga problem att köpa eller byta fönster med olika färger både på insidan och på utsidan av fönstret. Vi har det med.

Ventilation

Särskilt viktigt i självventilerade rum och med fördel på fasta fönster. Fönster kan vara en viktig källa för en fungerande ventilation.

Olika typer av material

Aluminiumbeklätt fönster, aluminiumfönster eller Pvc fönster. Ingen kan säga att ett pvc fönster är sämre underhållsmässigt än aluminiumfönster. För långvarig livslängd som möjligt är det viktigt att investera i korrekt fönstermaterial. Pvc fönster är strålande material när det gäller livslängd, men inte den optimala designen, då ett pvc fönster kräver både rätt hantverkare för att byta fönster samt rätt fönsterleverantör med fokus på design och kvalitet. Billigast är inte bäst. – det är fakta.

Krävs det bygglov för att byta fönster?

Nej, men vid byte av fönster är det inte alltid tillåtet att ändra färg eller utseende på husets fönster.

Önskar du Öppningsbara fönster?

Bestäm vilka fönster som ska vara fasta, öppningsbara eller sidohängda eller H-hängda (Vridfönster). Att byta fönster de kan man göra hela året så länge det inte är omöjligt p.g.a. kraftig regn, vind, snö och kyla.


Rot-avdrag

Vad kan vara bättre än en möjlighet för dig att finanserna ditt fönsterbyte?
En ombyggnad och tillbyggnad ger husägare en möjlighet att få tillbaka 30 % av arbetskostnaderna för reparationer, fönsterbyte och ombyggnader av olika slag per år och person. Avdraget gäller endast arbetskostnaderna och inte kostnaderna för material. Fönsterfirman som gör ditt fönsterbyte ansöker om rot avdrag hos skatteverket och därefter beviljar/nekar skatteverket avdraget. För att fönsterfirman ska kunna ansöka om rot avdrag måste du uppge ditt personnummer samt fastighetsbeteckning till fönsterfirman. Därefter betalar skatteverket den beviljade summan till fönsterföretaget.