Vridfönster i pvc

vridfönster i Pvc

Så här kan ett föredömligt vridfönster i Pvc se ut. Vita handtag kan bytas ut mot silvermatta. Tittar du närmare på beslag så kan man se att det är riktiga originalbeslag från Spilka. Det är inte heller vanligt att fönsterleverantörer har vridbara pvc fönster utan de flesta arbetar med dreh kipp modellen.

OBS! Det är långt ifrån alla så kallade vridfönster ser ut som på bilden. Kräv bilder och profilskisser från din fönsterleverantör innan du lägger beställningen! Ett tips på bra vridbar fönstermodell som är helt okey när det gäller barnsäkerhet, design, tätning (2st istället för 1 som vridfönster har annars), pris och beslag (Assa kombinerat med IPA) är i profilen Veka Danline 70, 116 mm. Det är en utmärkt profil som är prismässigt konkurrenskrafitgt jämfört med andra likvärdiga fönstertyper i samma material.


Pvc vridfönster
–ett relativt högt pris, men det är det värt.

Prismässigt är pvc vridfönster nära vridfönster i trä men kvaliteten är som aluminiumbeklätt trä.

Nackdelen med vridfönster i Pvc är möjligtvis priset som ligger förhållandevis högt. Detta beror på att 95 % av alla profiler till PVC fönster för den Europeiska marknaden i dagsläget tillverkas i Tyskland, där de nästan enbart eller mestadels installerar inåtgående fönster. PVC profilerna passa helt enkelt inte för en konstruktion av vridbara fönster och det blir därmed dyrare att tillverka den här modellen i PVC. Polska tillverkare har dock påbörjat tillverkning i större skala för att bl.a. komma in på den Svenska marknaden med sitt vridbara fönster. Men deras Top Swing, eller Full Reversible Top Swing som de kallas där, skall man vara försiktig med. Beslagen är nämligen undermåliga i jämförelse med trä och aluminiumfönster. Aluplast är t.ex. en leverantör jag EJ rekommenderar p.g.a. stora brister med tätning och i stabilitet vid bredd över 50 cm. Här är beslagen verkligen ej särskilt hållbara.

Vridfönster från Aluplast –ingen bra affär!

För att visa hur allvarligt problemet är så har vi lagt ut ett klipp på Youtube där ni själva kan se brister i kvalitet på vridfönster i PVC från tillverkaren Aluplast. https://www.youtube.com/watch?v=mcBCbq4jafE Övriga tämligen vanliga benämningar som används på vridfönster inkluderar: Glidhängda utåtgående, H fönster och Husmorsfönster. Säga vad man vill om Vridbara fönster så passar vridfönster till samtliga öppningstyper och fasader. Man kan montera ett vridbart fönster på ovanvåningen som källarefönster. Det är helt enkelt en fönstermodell som jag vill och önskar att fler Europeiska tillverkare tar sitt förnuft och börjar sprida detta underbara fönster funktion. Dreh-kipp fönster i all ära, men jag vill i allfall inte flytta på mina gardiner och blommor för att jag ska kunna öppna ett fönster.


Pvc fönster fnns i många olika fönstersystem. Fasta fönster, sidohända fönster, vridfönster, överkantshända fönster, även utåtgående pvc fönster, dreh-kipp fönster, fönsterdörrar, altandörrar och tilt-skjutdörrar. Vi rekommenderar att man kikar extra noga på vridfönster i Pvc samt fasta fönster i Pvc. Det är de två modeller som vi tycker är snyggast och bäst helt enkelt.


Pvc fönster är fönster i plast som är miljövänliga, underhållsfria och helt giftfria och är inte allergiframkallande. Plastfönster blir inte gula med tiden och är UV resistenta. Plastfönster är 100 % underhållsfria och kan som alla våra fönster måttbeställas efter ditt önskemål. Plastfönster är relativt prisvärda och har mycket goda energiegenskaper med hög stabilitet och kan göras i olika former. Det är bra ljudisolering i karm och båge p.g.a. flerkammarsystem. Pvc fönster behöver således aldrig målas, kittas eller underhållas som med träfönster. Den enda nackdelen är att tjockleken på bågen och karmen är större än på träfönster och aluminiumbeklädda träfönster för modellerna som inte är vridfönster och fasta fönster, vilket gör att ett pvc fönster inte alltid är optimalt som ett litet öppningsbar fönster.