Vridfönster i pvc

vridfönster i Pvc

Så här kan ett föredömligt vridfönster i Pvc se ut. Vita handtag kan bytas ut mot silvermatta. Tittar du närmare på beslag så kan man se att det är riktiga originalbeslag från Spilka.
Profilen som vi säljer heter Veka Danline 70, 116 mm, djup med IPA beslag. Vi säljer även Prima Vridfönster i Primo 4000 system profil. Se längre ner.


Pvc vridfönster

–ett relativt högt pris, men det är det värt.

Nackdelen med vridfönster i Pvc är möjligtvis priset som ligger förhållandevis högt för att vara ett pvc fönster. Detta beror på att 95 % av alla profiler till PVC fönster för den europeiska marknaden i dagsläget tillverkas i Tyskland, där de nästan enbart eller mestadels installerar inåtgående fönster. PVC profilerna passa helt enkelt inte för en konstruktion av vridbara fönster och det blir därmed dyrare att tillverka den här modellen i PVC. Polska tillverkare har dock påbörjat tillverkning i större skala för att komma in på den svenska marknaden med sitt vridbara fönster.

Kärt barn har många namn

Det vanligaste benämningar som används på vridfönster är: Glidhängda utåtgående, H fönster och Husmorsfönster, top-swing (benämns ofta så ute i Europa vilket är felaktig benämning). Säga vad man vill om vridbara pvc fönster så passar vridfönster till samtliga öppningstyper och fasader. Man kan montera ett vridbart fönster på ovanvåningen som källarfönster. Det är helt enkelt en fönstermodell som jag vill och önskar att fler europeiska tillverkare tar sitt förnuft och börjar sprida denna underbara fönsterfunktion. Dreh-kipp fönster i all ära, men jag vill i alla fall inte flytta på mina gardiner och blommor för att jag ska kunna öppna ett fönster.
Det är också viktigt att inte beställa dessa fönster med 3-glas då fönstret väger mer och beslagen blir slitna snabbare. I synnerhet för större fönster.

Allmänt om Pvc fönster

Pvc fönster finns i många olika fönstersystem. Fasta fönster, sidohända fönster, vridfönster, överkantshända fönster, även utåtgående pvc fönster, dreh-kipp fönster, fönsterdörrar, altandörrar och tilt-skjutdörrar. Vi rekommenderar att man kikar extra noga på vridfönster i Pvc samt fasta fönster i Pvc. Det är de två modeller som vi tycker är snyggast och bäst helt enkelt.

Pvc fönster är fönster i plast som är miljövänliga, underhållsfria och helt giftfria och är inte allergiframkallande. Plastfönster blir inte gula med tiden och är UV resistenta. Plastfönster är 100 % underhållsfria och kan som alla våra fönster måttbeställas efter ditt önskemål. Det är bra ljudisolering i karm och båge p.g.a. flerkammarsystem. Pvc fönster behöver således aldrig målas, kittas eller underhållas som med träfönster. Den enda nackdelen är att tjockleken på bågen och karmen är större än på träfönster och aluminiumbeklädda träfönster för modellerna som inte är vridfönster och fasta fönster, vilket gör att ett pvc fönster inte alltid är optimalt som ett litet öppningsbart fönster.

skiss veka danline 70 mm
skiss Primo system 4000 profil vridfönster pvc