kontakta Prima fönster

Kontaktuppgifter


Prima Fönster logo Sävedalen (Utanför Göteborg)

Tel: 0725-999923


Telefontider:
M-F: 09.00-16.00
Visa Stor Karta

Om Prima Fönster


Prima fönster finns sedan 2010 och marknadsför och säljer olika typer av fönster, altandörrar, skjutdörrar och glaskassetter samt erbjuder fönsterbyte inom Göteborg, Stockholm och Malmö. Prima fönsters huvudsyssla och vision är att ta fram fönsterlösningar till konsumenter, byggföretag och arkitekter med anpassade lösningar till varje hus och hem. Vi finns i Sävedalen utanför Göteborg. Vi har arbetat med skräddasydda lösningar sedan 2010. Vi har genuina kunskaper om glaskassetter, fönster och genomgående ekfönster och ekskjutdörrar.


Standard sortiment är vitmålade träfönster, skjutdörrar och alu-träfönster i modulmått. Specialsortiment som t.ex. Glaskassetter, Pvc fönster, ekfönster, skjutdörrar i Ek. Dessa levererar vi i anpassade millimetermått och dessa brukar vi offerera separat. Pvc fönster samt ekfönster tillverkas av vår producent i Polen.


 Vår onlineshop är öppen 24/7 och där kan du handla de allra vanligaste produkterna. Leveranstider på dessa utan tillbehör som t.ex. spröjs, extra poster, specialglas, ventilationer, färger, persienner är väsentligt mycket snabbare än specialbeställningar. Du får alltid leveransbesked av oss när du handlar. Hos oss handlar du på faktura.


Vad är det som skiljer oss från andra?

Jag skulle nog kunna sammanfatta det i fokus och noggrannhet på varje del i kedjan. Från tillverkning till leverans. Vi kan helt enkelt fönsterdesign och vet hur saker och ting bör vara för att uppnå bästa möjliga resultat för kunden. Kostnad vs Kvalitet. Vissa fönsterfirmor lägger extremt stort fokus på att tala om att det är billiga och eller att de täcker över spikar i ett fönsterbyte. Vi har redan bra avvägda ursprungspriser för fönster. Men vi vågar ge ytterligare lite mängdrabatt när man handlar. Dessutom är onlinebutiken ett oerhört nyttigt verktyg för dig att kunna få en helhetsbild över kostnaden av ditt renoveringsprojekt. Är du ett företag och vill handla men leverera till annan adress är det inga problem. Skapa en egen offert via din mobil i onlinebutiken och maila den vidare. Det ska vara lätt att byta och köpa fönsterVåra produkter är märkta med SP och CE

  • Pvc fönster: IFT,CE
  • Trä/Aluminiumbeklädda fönster samt skjutdörrar: SP,CE
Sp certifiering

SP certifiering

SP utfärdar certifikat enligt en lång rad standarder inom ledningssystem, produkt och person. Certifiering syftar till att skapa förtroende vilket förutsätter kompetens och opartiskhet vilka är hörnstenar för SP. Produktcertifikat återfinns bland annat SP:s eget kvalitetsmärke, P-märket, vilket är unikt och endast utfärdas av SP. Vad många konsumenter inte tänker på är att SP märkning kostar stora summor för leverantörer av fönster därför blir SP märkta fönster också dyrare för konsumenten att köpa.

ift certifiering

Ift certifiering

Eftersom 95 % av PVC profilerna tillverkas i tyskland är SP (Svensk certifiering) en otillräcklig källa för att bedöma och testa många av de profilerna som finns och säljs inom Sverige. Därtill certifieras allt som oftast PVC fönster enligt tysk certifierings system som vagt motsvarar SP i Sverige. Certifierings system heter ift och har en mer realistisk koppling till PVC fönster. Tyskarnas certifierings organisation ift är inte känd här i Sverige men är väldigt vanlig i Tyskland.


CE certifiering

CE certifiering

Obligatorisk CE-märkning av fönster och fönster dörrar senast den 1 juli 2013 Från den 1 juli 2013 måste fönster och fönster dörrar som omfattas av en harmoniserad standard ha en prestandadeklaration och CE-märkning för att få säljas inom EU. Som vi förstår är CE märkningen viktigare än SP märkningen eftersom CE märkning följer Eu’s direktiv för fortsatt hållbar utveckling för miljön inom hela EU. Den som påstår att miljöarbete lokalt är viktigare än internationellt får nog omvärdera sina fakta.