Utåtgående Altandörrar


Altandörr bröstad

Pardörr / Dubbel altandörr med bröstning

Pardörr med bröstning

Altandörr med bröstning

Altandörr med en bröstning är helt enkelt en altandörr som har en nedre del av glaset täckt med trä, trä aluminium eller pvc material. Bröstningshöjden kan variera från dörr till dörr. Bröstningshöjd är det som är kvar efter man minskat ner fönstret som bröstningshöjden ska passa till. Anta att du har ett fast fönster bredvid din altandörr som är 160 cm hög. Nu önskar du linjera din altandörr med det fasta fönstret. Är din altandörr 210 cm hög och ditt fasta fönster 160 cm hög så blir altandörrens bröstningshöjd 50 cm hög. Våra altandörrar i onlinebutiken har tre olika bröstningshöjder som passar fönster som är 118 cm höga, 128 cm höga samt 158 cm höga.

Vitmålad altandörr med bröstning

Aluminium altandörr med bröstning

Aluminium pardörr med bröstning

Pvc altandörr med bröstning

hur vet man brösningshöjden på en altandörr


Altandörr helglasad

Helglasad Altandörr

Helglasad altandörr är precis som namnet antyder. En altandörr som är helglasad. Altandörr kallas även för fönsterdörr eller enkeldörr. Altandörrar som är mer än 160 cm höga bör du beställa med härdad yttre och inre glas om altandörren placeras mindre än 60 cm från golvet. Enligt regel: Skydd mot fall genom glas: BBR 8:352, där vi tillämpar 8:353, Termiskt härdat säkerhetsglas enligt SS-EN 12150-2. En altandörr kan ha sidoljus och överljus. Det är extra fasta fönster som monteras bredvid en altandörr. Sidoljuset kan kombineras med ornamentglas/dekor glas som t.ex. Cotswold ornamentglas för att hindra insyn.

Helglasad vitmålad altandörr

Aluminium helglasad altandörr

Pvc altandörr helglasad

helglasad altandörr med överljus och sidoljus


Helglasad Pardörr

Helglasad pardörr / dubbel altandörr

En helglasad pardörr har precis som enkeldörr samma glaskrav på härdat glas som ska skydda för fall genom glas. En pardörr har ingen mittpost utan ger dig möjlighet att fritt passera genom dörren. Perfekt för maximalt ljusinsläpp och om du är rullstolsbunden. Vänster dörrblad utifrån sett är den som har spanjolett handtag som låser dörrbladet i ett valfritt öppningsläge med hjälp av handtaget. Högra dörrbladet utifrån sett har en låsanordning (låskolvar) för dörrbladet som man låser dörrbladet med mot ovan och botten karmen. Tänk på att alltid beställa pardörren med ett handtag som är förberett för en cylinder. Detta för att kunna låsa pardörren inifrån. Försäkringsföretagen brukar ha det som krav för att kunna få ut ersättning om fastigheten har varit utsatt för inbrott.

Vitmålad pardörr helglasad

Aluminium pardörr helglasad

Pvc pardörr helglasad