Pvc fönster och dörrar i allmoge Nordisk Design

Alla fönster och dörrar i Pvc tillverkas efter valfria mått. Inget är standard.

Fönstrets färger och design är viktiga egenskaper i ett hus.

Profilerna tillverkas som vita. Färgade fönster finns som AluLight.
AluLight är en aluminium utsida. Våra Pvc fönster AluLight är utvändigt täckt med fin, pulverlackerad aluminiumprofil. Detta för att maximera hållbarheten och elegans. Den exklusiva, pulverlackerad aluminium ger fönster och dörrar en mycket stark yta som andra pvc fönster inte har. Många andra ”Europeiska” Pvc fönster har en färgad folie på utsidan som slits ut, repas och bleks. Pvc fönster i AluLight kan produceras i alla typer av fönster:
–Fasta fönster, sidohängda fönster, roterbara fönster och dörrar med eller utan poster i två olika karmdimensioner. Med AluLight kan alla tekniska och funktionella krav uppfylls - utan att offra utseendet. De smala profiler och exklusiva, pulverlackerad aluminiumytor gör dina fönster och dörrar vackra! AluLight finns i 10 standardfärger, som alltid finns i lager, men kan specialbeställas i valfri RAL-kulör också.

AluLight färger för pvc fönster

Nordisk design Pvc fönster profil / AluLight fönster profil

alulight profil beskrivning
  • A) Pulverlackerad Aluminium färg på utsidan på alla färgade fönster och dörrar
  • B) TPE
  • C) Stålförstärkning i både karm och båge
  • D) Tätningslist
  • E) Snygg allmoge glaslist invändigt
  • F) Estetisk fönstersmyg som är lätt att göra rent och som inte gulnar.
  • G) Värmeisolerande luft kammare
  • H) 2-glas eller 3-glas isolerglas (Självklart med emission skikt på insidan och argongas mellan glasen)

Varför är det viktigt med en slank profil och smal karm?

Anta att du äger ett hus av sten, tegel, puts eller ett hus där fasaden inte är av trä. När man har ett trähus kan man rama in fönster utvändigt med listverk (foder). Foder täcker karmen oftast till 50 % och man kan ”gömma” den breda pvc profilen på både öppningsbara och fasta fönster. I ett hus med tegel fasad är det extra viktigt att fönsterkarmen är slank och smal för att man inte kan dölja karmen med foder. Monterar du små fönster eller källarfönster som inte är så höga men ganska avlånga kan ett vanligt fönster i Pvc täcka upp till 50 % av fönster ytan. Du får mindre ljus i ditt fönster. De flesta standard karm bredd i ett pvc fönster är ca 6 cm. Tillsammans med bågen på ca 6 cm blir "ramen" i pvc i fönstret ca 12 cm bred. Har du ett fönster som är 50 cm hög och 50 cm bred, så blir det endast 26 cm glas i ditt fönster. Så tänk dig för innan du bestämmer dig för standard fönster i Pvc. Nedan ser du hur ett tegel hus ser ut med pvc fönster i Nordisk Design.


tegelhus med pvc fönster i nordisk design
Klicka på bilden för större bild

Matematik Ljuger inte

Nedan visar vi uppskattad ljusinsläpp för en yta från våra fönster jämfört med standard Pvc fönster. Om du frågar dig själv vad ursprungs syfte är med fönster så är det ju självklart att få ett så stort ljusinsläpp på en yta som det är möjligt. Fasta fönster ger dig alltid största möjliga ljusinsläpp och bästa möjliga isoleringsvärden jämfört med öppningsbara fönster.

Pvc fönster Nordisk Design glasyta vs Standard Pvc fönster Klicka på bilden för större bild

U-värde för moderna fönster och dörrar

Det ställs mycket höga krav på U-värde av moderna fönster och dörrar.
Tabellen nedan visar det totala U-värde för dörrar med storlek 1230 mm x 2180 mm och fönster 1230 x 1480 mm med 120 mm karmdjup. Våra fönster uppfyller EU: s krav på låg energi. Max. U-värde på 1,4 W/m2K och minst -33 kWh/m2K för referens fönster enligt byggnormer BR10.

  2-glas 3-glas  
Energivärden för hela fönstret U-värde Eref U-värde Eref
Fast karm 120 mm djup 1,24 - 1 0,78 23
Fast karm 70 mm djup 1,24 - 7 0,80 17
Sidohängt utåtgående/inåtgående 1,37 - 27 1,05 - 13
Topphängt utåtgående (Källarfönster) 1,33 - 28 0,95 - 8
Dreh-kipp (Inåtgående med vädring) 1,28 - 27 0,91 - 8
Glidhängt (H-fönster) 70 mm djup 1,30 - 27 0,92 - 7
Altandörr utåtgående/inåtgående 1,33 - 35 0,97 - 16

Väderbeständighet och brand

Alla Prima fönster är resistenta mot sträng klimatpåverkan - även i aggressiv miljö och inom industriell byggnation. UV-beständigt och gulnar inte. Helt enkelt fönster för dig som önskar göra annat än underhålla dina fönster. Fönstren har en hög dimensionsstabilitet och hög värmeutvidgningskoefficient från -30 ° C till +50 ° C. PVC materialet är flamskyddad enligt DIN 4102 och har högre antändnings temperatur än trä. Fönstren påverkas inte av fukt eller torr klimat och kan t.e.x installeras även i bastun. Fönster ytan är försedd med en skyddande film på profilerna för att skydda ytan under hantering och montering. Dessutom är det för-borrade hål i karmarna så att montering sker så smidigt som det är möjligt utan strul. Glaskassetten är av högsta kvalitet och tillverkat av Semcoglas som är kända för sitt fina kvalitetsarbete med isolerglas, dessutom är Semcoglas P-märkta

Leveranstider

Fönster och dörrar i pvc: 4 veckor
Fönster och dörrar i AluLight: 5 veckor
Uterum och vikpartier: Enligt överenskommelse
Leveranstider under sommarlovet kan variera och produktionen är stängd vecka 29,30 och 31. Detta innebär att beställningar i vecka 28 levereras först vecka 36. Så planera ditt fönster köp i god tid. Kontakta oss alltid för slutlig leveranstid, om du är osäker.

Produkt och tekniska beskrivningar

För varje typ av fönster och dörrar kan du hitta en detaljerad teknisk beskrivning, som tillsammans med andra produktbeskrivningar och tekniska beskrivningar som kvalitetshandbok. Våra Prima pvc fönster och dörrar är baserade på System ® 4000 och 4000E. Profilen är certifierat enligt ISO 14001. Råvaran är speciellt utvecklad i slagtålig Pvc, stabiliserad med en lätt metall-kärna och innehåller inga tungmetaller eller farliga kemiska komponenter.

Ser detta fönster bekant ut?
Javisst!
-Denna fönstertyp är en av fönstermodeller som öppnas utåt som var vanligt förr i hela Sverige. Fönster modellen gjordes i trä. Trä är vackert men tyvärr inte underhållsfritt! Våra pvc fönster i Nordisk Design ser ut som vitmålat träfönster men är helt och hållet i Pvc. Du slipper kitta, måla och skrapa. Ägna tiden till familjen istället!