kontakta Prima fönster

Kontaktuppgifter


Prima Fönster logo Sävedalen (Utanför Göteborg)

Tel: 0725-999923


Telefontider:
M-F: 09.00-16.00
Visa Stor Karta

Om oss

Prima fönster finns sedan 2012 som varumärke som mestadels presenterat olika typer av fönster, altandörrar, skjutdörrar och glaskassetter. Nu är Prima fönster ett eget bolag med egen vision på hur man hjälper konsumenter, byggföretag och arkitekter med att ta fram anpassade lösningar till varje hus och hem. Vi finns i Sävedalen utanför Göteborg. Vi har arbetat med skräddasydda lösningar sedan 2010. Vi har genuina kunskaper om glaskassetter, pvc fönster och genomgående ekfönster och ekskjutdörrar.

Standard sortiment är vitmålade träfönster, skjutdörrar och alu-träfönster i modulmått. Specialsortiment som t.ex. Glaskassetter, Pvc fönster, ekfönster, skjutdörrar i Ek. Dessa levererar vi i anpassade millimetermått och dessa offereras separat. Pvc fönster samt ekfönster tillverkas av vår producent i Polen.

Vår onlineshop är öppen 24/7 och där kan du handla de allra vanligaste produkterna. Leveranstider på dessa utan tillbehör som t.ex. spröjs, extra poster, specialglas, ventilationer, färger, persienner är väsentligt mycket snabbare än specialbeställningar. Du får alltid leveransbesked av oss när du handlar. Hos oss handlar du på faktura.


Våra produkter är märkta med SP och CE

  • Pvc fönster: IFT,CE
  • Trä/Aluminiumbeklädda fönster samt skjutdörrar: SP,CE
Sp certifiering

SP certifiering

SP utfärdar certifikat enligt en lång rad standarder inom ledningssystem, produkt och person. Certifiering syftar till att skapa förtroende vilket förutsätter kompetens och opartiskhet vilka är hörnstenar för SP. Produktcertifikat återfinns bland annat SP:s eget kvalitetsmärke, P-märket, vilket är unikt och endast utfärdas av SP. Vad många konsumenter inte tänker på är att SP märkning kostar stora summor för leverantörer av fönster därför blir SP märkta fönster också dyrare för konsumenten att köpa.

ift certifiering

Ift certifiering

Eftersom 95 % av PVC profilerna tillverkas i tyskland är SP (Svensk certifiering) en otillräcklig källa för att bedöma och testa många av de profilerna som finns och säljs inom Sverige. Därtill certifieras allt som oftast PVC fönster enligt tysk certifierings system som vagt motsvarar SP i Sverige. Certifierings system heter ift och har en mer realistisk koppling till PVC fönster. Tyskarnas certifierings organisation ift är inte känd här i Sverige men är väldigt vanlig i Tyskland.


CE certifiering

CE certifiering

Obligatorisk CE-märkning av fönster och fönster dörrar senast den 1 juli 2013 Från den 1 juli 2013 måste fönster och fönster dörrar som omfattas av en harmoniserad standard ha en prestandadeklaration och CE-märkning för att få säljas inom EU. Som vi förstår är CE märkningen viktigare än SP märkningen eftersom CE märkning följer Eu’s direktiv för fortsatt hållbar utveckling för miljön inom hela EU. Den som påstår att miljöarbete lokalt är viktigare än internationellt får nog omvärdera sina fakta.